2022. április 13-a hétfőn éjfélkor lezárult az éves menetvonal-igények benyújtása, így megkezdődhettek a 2022/2023. menetrendi időszak vonatainak menetrend szerkesztési munkálatai.

A MÁV Zrt. és GYSEV Zrt. a jogszabály szerinti határidőben átadta a tervezéshez nélkülözhetetlen pályaadatokat, és a Hálózati Üzletszabályzatban meghirdetésre került az a 26 db pályakizárás, amelyet a tervezés során figyelembe kell majd venni. Valamennyi kizárás a Budapest – Kelebia átépítéséhez kapcsolódó teljes kizárás, illetve a kerülőútirányokon végzett tavaszi-őszi karbantartásból eredő részleges kizárás. Az érintett vonalakon és időszakokban vonatok nem kerülnek tervezésre.

Éves vágányzári igény nem került benyújtásra.

4 társaság összesen 4471 db személyszállítással összefüggő menetvonal-igényt nyújtott be, amelyből 4454 db igény a közszolgáltatás.


10 társaság összesen 439 db menetvonal-igényt nyújtott be áruszállítással összefüggésben. A fentieken túl, 2139 db szolgáltatás igény is rögzítésre került, amelyből a legnagyobb mennyiség – 1193 db – a közforgalmú rakodóterület igénybevétele.


A kapacitáselosztási feladatok elvégzésére a hatályos belföldi és nemzetközi jogszabályok 12 hetet biztosítanak, így az éves menetrend tervezetének zárása, és a menetrendábrák publikációja 2022. július 4-ig fog megtörténni a VPE Kft. KAPELLA 2 kapacitás-elosztó informatikai rendszerében, illetve a VPE Kft. honlapján.


 

Még nincsenek kedvenceid!